Titlul paginii web

aha.jpg
A-HA

Informaţii generale
Origine : Oslo, Norvegia
Gen muzical : pop, synthpop, new wave, rock alternativ
Case de discuri :Warner Bros. Records Warner Music Group Polydor Records
Interpretare cu :Savoy

Membri:

-Morten Harket
-Magne Furuholmen
-Paul Waaktaar-Savoy

A-ha este o formaţie pop din Norvegia formată în 1982 de către Magne Furuholmen (claviaturi, chitară, vocalist), Paul Waaktaar-Savoy (chitară, vocalist) şi Morten Harket (vocalist).

Câştigători ai 8 premii „Spellemann” (versiunea norvegiană a premiilor Grammy), a-ha este singura formaţie pop/rock din Norvegia care s-a clasat pe locul întâi în topul Billboard (SUA)- în octombrie 1985.

Melodia lor „The Living Daylights” a fost folosită ca melodie principală în filmul James Bond cu acelaşi nume.


Cuprins


* 1 Discografie
o 1.1 Albume de studio
o 1.2 Compilaţii
o 1.3 Album din concert
* 2 Legături externe

Discografie
Albume de studio

* Hunting High and Low (1985)
* Scoundrel Days (1986)
* Stay On These Roads (1988)
* East of the Sun, West of the Moon (1990)
* Memorial Beach (1993)
* Minor Earth Major Sky (2000)
* Lifelines (2002)
* Analogue (2005)
* Foot of the Mountain (2009)

Compilaţii

* Headlines and Deadlines: The Hits of a-ha (1991)
* The Singles 1984–2004 (2004)

Album din concert

* How Can I Sleep With Your Voice in My Head (2003)
Recieve news about this website directly to your mailbox
Scrieţi codul de control "6114"
Partea de jos a paginii web
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one